home

groeicurven
(download)

gebruiksaanwijzing
(download)

meetinstructies
(download)

bestellen
(gedrukte curven)

historiek
(nieuws, updates)

english

français

contact

disclaimer
(gebruiksvoorwaarden & garantiebepalingen)

Groeicurven, Vlaanderen 2004

Meetinstructies

De groeicurven zijn gebaseerd op metingen uitgevoerd volgens gestandaardiseerde technieken met apparatuur die aan minimale vereisten voldoet. Een andere meettechniek of een meettoestel dat onvoldoende precies is of geen accuraat resultaat weergeeft leidt tot een ander meetresultaat. Voor een correcte evaluatie van de groei aan de hand van deze curven is het belangrijk dezelfde gestandaardiseerde meettechniek te gebruiken. Onderstaande instructiekaarten bieden een uitgebreide geïllustreerde beschrijving van deze meettechnieken. Er zijn aangepaste beschrijvingen voor jongere (0 - 2/3 jaar) en oudere (2 - 20 jaar) kinderen. (op dezelfde kaart)

bestand omschrijving
M-200412-N-HW.pdf (1.3 MB) Meten van lengte, gestalte, en gewicht
M-200412-N-C.pdf (1.4 MB) Meten van hoofd-, arm-, en buikomtrek

klik op de bestandsnaam om het document (PDF, opent in een nieuw venster) te bekijken, klik rechts en kies "bewaren als ..." ("save as ...") om het te bewaren.

Van de instructiekaarten kan u geen gedrukte exemplaren bestellen. Voor het gebruik en de verspreiding van het instructiemateriaal gelden dezelfde voorwaarden als voor de curven en de handleiding. Zie disclaimer voor meer informatie.

Beoordelen van de pubertaire ontwikkeling: De instructiekaarten voor het beoordelen van de pubertaire ontwikkeling kan u alleen bestellen bij drukkerij IJsedal. Zie de de bestelpagina voor meer informatie

TIP: zet voor een optimale afdruk de "pagina herschaling" uit, zo wordt het blad maximaal gevuld.

BELANGRIJK! Het gebruik van alle publicaties en ander materiaal die uit dit project voortvloeien (met inbegrip van de groeicurven), zijn, tenzij anders vermeld, aan bepaalde voorwaarden onderworpen.  Deze voorwaarden worden beschreven op de disclaimer pagina.  Door het downloaden of gebruik van de groeicurven en aanverwante documenten verklaart zich akkoord met deze voorwaarden.