logo

Studiekeuzeworkshops op school

Je leerlingen helpen bij hun studiekeuzeproces is geen eenvoudige opdracht. Op zoek naar iemand die al hun vagen kan beantwoorden? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Ontdek hieronder workshops die wij aanbieden en laat ons weten welke je graag wil organiseren op school.

Studeren in het hoger onderwijs

Je leerlingen maken tijdens deze interactieve infosessie kennis met wat het betekent om te studeren in het hoger onderwijs. Begrippen als bachelor, master, het creditsysteem, schakelprogramma's, leerkrediet, semestersysteem, lessenrossters en lesvormen komen uitgebreid aan bod.

Leren kiezen

We begeleiden je leerlingen bij het maken van een doordachte en gefundeerde studiekeuze in het hoger onderwijs. We besteden aandacht aan de verschullende factoren die deze keuze mede bepalen en waar ze dus het best rekening mee houden. Daarnast komen ook termen als bachelor, master, schakelprogramma,... aan bod.

Leren leren

Leerlingen staan voor heel wat uitdagingen bij de start in het hoger onderwijs. Een van die uitdagingen is een evenwicht vinden tussen studeertijd en vrije tijd; een andere is het verwerken van grote pakketten leerstof. Tijdens deze sessie willen we de leerlingen wat tips en tricks hierrond meegeven.

Wil je graag een studiekeuzeworkshop op school organiseren? Dat kan! We bekijken graag samen met jou wanneer dit het beste voor jou en je leerlingen past: tijdens de lesuren of tijdens de middagpauze, verplicht voor alle leerlingen of enkel voor de geïnteresseerden? Aan jou de keuze.

Vraag je workshop nu aan!