logo

PROJECTONDERZOEK EN FUNDING

Als senior onderzoeker bepaal je mee de onderzoekslijn van je onderzoeksgroep en treed je op als projectmanager. Een groot deel van je taak houdt dan ook in dat je financiering binnenhaalt voor dat onderzoek, en dat in een hoogst competitieve omgeving. De VUB streeft ernaar om haar onderzoekers hierin optimaal bij te staan aan de hand van de volgende initiatieven:

Verplichte ORCID aanmaken en linken


Wist je dat een ORCID verplicht is voor onderzoekers aan VUB en alle andere Vlaamse Universiteiten, en dat je ORCID geregistreerd moet zijn in je (VUB) Pure profiel? Het aanmaken en linken van je eigen ORCID neemt slechts enkele minuten in beslag. Hoe doe je dit? Lees er alles over op onze Pure pagina!

Handleiding ORCID (Pure)

Opleiding Racsweb voor onderzoekers - ingepland volgens interesse!

Meld interesse

Pure infosessies

Maak een afspraak

Project management

Meld interesse

FUNDING

Ondersteuning nodig bij je aanvraag? Behoud het overzicht van contactpersonen via de gloednieuwe funding wegwijzer!

Er bestaat een waaier aan begeleiding, afhankelijk van het soort funding:

  • Voor Europese funding biedt het VUB EU-team hulp bij het selecteren van de juiste financieringskanalen aan de hand van een jaarlijkse “info day” en aan de hand van EU road maps. Bij de aanvraag zelf helpen ze jouw slaagkansen te maximaliseren aan de hand van verscheidene soorten gepersonaliseerde ondersteuning
  • Voor het aanvragen van nationale funding worden er specifieke informatiesessies, workshops over het schrijven van projectvoorstellen en kans tot oefenverdedigingen ingepland.

PROJECT MANAGEMENT

  • Voor een overzicht van je toegekende projecten kan je terecht in Pure. Informatie rond de financiering van je project vind je terug onder ‘awards’, en informatie over het onderzoekstopic onder ‘my projects’. Wil je meer tips over het werken met Pure? Spreek een moment af voor een informatiesessie.
  • Voor bepaalde toegekende internationale grants word je uitgenodigd op een kick-off meeting boordevol hands-on tips voor het opstarten van je toegekende project.
  • Soms wordt er voor afgelijnde doelgroepen ook een tweedaagse basiscursus Project management georganiseerd. Hier krijg je theorie en methoden aangereikt, gevolgd door een optionele halfdaagse vervolgsessie Projectboost waarin deze kennis specifiek op jouw project(en) wordt toegepast. Interesse? Mail ons.