logo

Wat?

Na de analyse van de online communicatienoden van de onderzoeksgroepen zocht Marcom een intuïtief systeem dat aan zoveel mogelijk van de verzamelde noden voldoet. Paddle is hiervoor hét beste platform. Het Paddle CMS is een op Drupal gebaseerd Content Management Systeem met focus op gebruiksvriendelijkheid. Bekijk onderstaand demofilmpje en ontdek hoe makkelijk het werkt! Paddle zal jullie stap voor stap persoonlijk begeleiden op weg naar een nieuwe, hedendaagse én functionele website.

Demofilmpje

Klinkt bovenstaand voorstel aanlokkelijk? Via dit demofilmpje licht onze partner Paddle al een tipje van de sluier op. Tijdens de sessies wordt de inhoud van deze video verder toegelicht én kunnen jullie zelf aan de slag in het CMS.
 

Voor wie?

VUB financiert dit project voor onderzoeksgroepen die voldoen aan volgende voorwaarden:

 • Je bent een door R&D erkende onderzoeksgroep
  • Wil je meestappen in dit project maar is je onderzoeksgroep nog niet erkend? Doe je aanvraag bij R&D met eve.bursens@vub.be in CC en we kunnen je aanvraag bij paddle reeds opstarten.
 • Je verandert je logo naar een VUB-proof logo
  • Dit doe je door een mailtje te sturen naar huisstijlproducten@vub.be én dit is helemaal kosteloos. Wil je elementen uit je oude logo mee verwerken in je nieuwe? Stuur dit dan even mee. 

Hoe gaan we aan de slag?

Er zijn in totaal 4 stappen om je eigen Paddle website op te zetten. Je kunt versnellen door stap 1 en 2 over te slaan. Indien je dit doet, vergeet dan niet ook het Paddle intakeform in te vullen.

Stap 1: volg een demosessie

Schrijf je in voor 1 van de demosessies onderaan de pagina en je krijgt uitleg over de mogelijkheden die het platform biedt, het Content Management Systeem (CMS), de functionaliteiten waaruit je kan kiezen, de look & feel van het VUB-theme, enzovoort. Inschrijven voor een demosessie kan onderaan de pagina.

Duur: 2,5 uur. Locatie: Ravensteingalerij 4 in Brussel (Momenteel virtueel)

Doe je mee? Dan mag je je ook inschrijven voor de fotoshoots!

Stap 2: Plaats je bestelling

Na 7 werkdagen staat je website-omgeving klaar. Bestellen doe je door een intake-formulier in te vullen. Dit formulier ontvang je 2 dagen na je demosessie. Sla jij stap 1 en 2 over? Dan kan je het intakeformulier onmiddellijk invullen.

Let op: zodra je dit intake-formulier hebt ingevuld, begint je abonnement te lopen.

Stap 3: Je voegt je content toe

De duur hiervan bepaal je zelf. Maar na max. 4 maanden moet de content zijn toegevoegd. Doe je er langer over, dan betaal je de abonnementsfee tijdens de extra 'offline-maanden' zelf. Je voegt online content toe met ondersteuning van de helpdesk support@paddle.be. Wil je hulp van een privébegeleider? Neem contact op met support@paddle.be.

Stap 4: je website gaat live

Je hebt de voornaamste inhoud toegevoegd en alles gecontroleerd. Je website mag zichtbaar worden voor publiek. Je stuurt hiervoor een e-mail naar support@paddle.be en 7 werkdagen later is je domeinnaam gekoppeld aan je nieuwe website en gehost. Bezoekers kunnen naar je nieuwe website surfen.

 

Wat kost het?

Voor erkende VUB-onderzoeksgroepen is dit kosteloos (de VUB betaalt dit voor je via de begroting van Marcom).

Let op: Doe je langer dan 4 maanden over stap 4, dan betaal je 87,12 euro per begonnen maand vertraging. Let op: je hebt recht op een halve dag privébegeleiding (4 uur aaneensluitend). Meer privébegeleiding nodig? Dan betaal je 87,73 euro per begonnen extra uur. Let op: extra advies, migratie van pagina’s of eventuele hulp bij grafisch design zijn niet gratis. Dit kost 87,73 euro per uur. Indien je wil mag je hiervoor wel de voorziene 4 uur privébegeleiding benutten. Prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Wat is inbegrepen?

 • een mooie website in vub-stijl: check de template hier
 • hosting, onderhoud en veiligheidscontroles
 • technische en veiligheidsupdates
 • toegang tot de helpdesk (*) voor gebruikersvragen via support@paddle.be of telefoon 02 307 79 08.
 • deelname aan 1 demosessie
 • toegang tot bestaande én nieuw ontwikkelde functionaliteiten van zodra beschikbaar op het platform - een URL-adres met NAAM.research.vub.be 
 • toegang tot de VUB beeldenbank
 • gebruik maken van het Marcom Shutterstock abonnement

Wat is niet inbegrepen?

 • extra uren voor advies, migratie, privébegeleiding, configuratie van functionaliteiten of specifieke designwensen. Die extra uren kosten 87,73 euro per uur.
 • extra maanden nodig voor stap 4, bovenop de voorziene 4 maanden per onderzoeksgroep om content toe te voegen. Die extra maanden kosten 87,12 euro per begonnen maand.
 • specifieke applicaties anders dan de voor iedereen beschikbare functionaliteiten. Deze applicaties worden voor je op maat ontwikkeld. Vraag prijsofferte aan via support@paddle.be

Handige tips

 • overloop op vaste tijdstippen je web-pagina’s en kijk wat er ge-update moet worden
 • goede foto’s en vlotte teksten zijn heel bepalend voor een website. Hulp nodig? Zie Taalservice, Vertaalservice en Fotoservice in de catalogus.
 • wacht niet te lang met live te gaan. Een website is immers nooit af en via het CMS kun je er elke dag verder aan bouwen.

Verplichte voorbereiding

 • start je met Paddle, dan moet je wel je logo VUB-proof maken. Dit door een mailtje te sturen naar huisstijlproducten@vub.be

Paddle CMS handleiding

Download de altijd up-to-date Paddle handleiding:

Wat is helpdesk en wat is begeleiding / advies

Onder helpdesk vallen alle antwoorden op vragen over hoe je het Content Management Systeem (CMS) en de beschikbare functionaliteiten moet gebruiken. Deze hulp gebeurt via e-mail naar support@paddle.be en is in de abonnementsprijs inbegrepen. Onder advies en privébegeleiding vallen alle antwoorden op vragen die NIET gaan over het gebruik van het CMS en de beschikbare functionaliteiten alsook al het werk dat voor jou wordt gedaan omdat het je niet zelf lukt. Deze hulp gebeurt face-to-face (bijvoorbeeld tijdens een meeting) of door je website ‘even over te nemen’, maar kan ook via e-mail verlopen naar support@paddle.be. Dit is een extra kost die je zelf betaalt.

Wat zijn functionaliteiten?

Functionaliteiten zijn bijvoorbeeld nieuwsberichten, inschrijvingsformulieren, … Op het platform heb je keuze uit een 50-tal functionaliteiten die je aan je basiswebsitepakket kan toevoegen. Hoe meer functionaliteiten je activeert, hoe meer abonnementsgeld je per maand betaalt.

Opzeg

Je abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd aan dezelfde voorwaarden. Het is steeds opzegbaar. Er geldt een opzegtermijn van 2 maanden. Opzeggen doe je door een e-mail te sturen naar support@paddle.be met webmaster@vub.ac.be in copie.

Enkel URL nodig?

Heb je enkel een domeinnaam of URL-adres nodig, zonder websitecreatie? Contacteer webmaster@vub.ac.be