News about #sport

• 2020 is niet enkel een wat bizar jaar door de coronacrisis, maar is tevens een laatste jaar in een beleidsperiode met betrekking tot beweging en sport aan de EHB en VUB.  Tegen eind Juni 2020 dient de UAB, een samenwerking tussen de EHB en VUB, een beleidsplan voor de periode 2021-2024 in te dienen bij Sport Vlaanderen om ook in de komende 4 jaar financiële ondersteuning te mogen verwachten voor de organisatie van studentensport aan de beide instelling.

• CORONA VIRUS UPDATE VUB SPORT ‼️

Ook de VUB volgt nauwgezet de richtlijnen van de overheid en wenst maximaal bij te dragen tot de vertraging van de verspreiding van het virus in Brussel, België, Europa en omstreken. Daarom heeft het crisisteam van de VUB beslist om vanaf maandag 16/3/2020 de activiteiten van de universiteit te reduceren tot deze die absoluut noodzakelijk zijn mbt onderwijs en onderzoek. Telewerk en teleonderwijs worden maximaal toegepast. Activiteiten waarbij meer dan 50 mensen in een gesloten ruimte zijn worden geannuleerd.

• WAT & WANNEER?

1ste week paasvakantie - 6 t/m 10 april 2020

"SPORT & SPLASH": Elke dag wordt de zwemkledij aangetrokken zodat de kids zich kunnen verdiepen in de zwemwereld, maar ook andere (water)-sporttakken komen aan bod. De rode draad is watergewenning en/of het verbeteren van de traditionele zwemtechnieken. Maar ze ontdekken ook dat zwemmen de basis is voor oa reddendn zwemmen, waterpolo, duiken, kayak... En dat allemaal in combinatie met omnisport, spel en avontuur.

Prijs: 145 € (15 € korting voor kinderen van VUB personeel).

• Belangrijke mededeling in verband met de evolutie van de coronavirus-situatie

Aansluitend aan de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad zal de Vrije Universiteit Brussel volgende bijsturingen doen aan de organisatie van de universiteit en dit met ingang van vrijdag 13 maart 24u00 en tot en met 19 april 2020. Meer informatie volgt de komende uren.

De universiteit gaat niet dicht maar gaat volledig digitaal: iedereen blijft thuis, tenzij dat onmogelijk anders kan.