logo

U bent hier

VUB-prof André Van Steirteghem, pionier op vlak van vruchtbaarheidsonderzoek, in ‘Alles voor de Wetenschap’

In de reeks ‘Alles voor de wetenschap’, die eind januari van start ging op Canvas, komen verschillende spraakmakende Belgische wetenschappers aan het woord. Op donderdag 17 februari is dat VUB-prof. André Van Steirteghem, een van de pioniers op het vlak van vruchtbaarheidsonderzoek.

Samen met prof. Paul Devroey startte hij begin jaren ‘80 met het toepassen van in vitro fertilisatie\; de jaren daarna verbaasden ze de wereld met verschillende nieuwe technieken. De grootste doorbraak kende Van Steirteghem in 1992 met de ontwikkeling van ICSI, de Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie, waarmee vooral onvruchtbare mannen konden worden geholpen. Onder zijn leiding groeide het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het academisch ziekenhuis in Brussel uit tot een wereldautoriteit.

Alles voor de Wetenschap