Vrije Universiteit Brussel prikkelt sportieve gedrag scholieren tijdens Sportprikkels

Vandaag vindt op campus Etterbeek Sportprikkels plaats, het sportieve evenement waarbij 600 laatstejaars scholieren zich een hele dag komen uitleven en kennis kunnen maken met de meest uiteenlopende sporten. De organisatie is in handen van zeven studenten uit het derde bachelorjaar Lichamelijke Opvoeding. Zij organiseren dit evenement in het kader van het vak Sportmanagement, in samenwerking met de universiteit, BLOSO en Stichting Vlaamse Schoolsport.

Variatie troef
De deelnemende scholieren uit het Brusselse en Vlaams-Brabant kunnen kiezen uit 36 verschillende sporten die opgedeeld zijn in verschillende sportpakketten. Die pakketten bestaan uit traditionele sporten zoals voetbal, basket en judo, en minder bekende sporten zoals airtrack, lacrosse of waterpolo. De sportpakketten worden zo verdeeld dat een bekende sport telkens gekoppeld wordt aan een minder bekende sport.

Praktisch
De sportdag start om 8u30. Het eerste uur is er een infomarkt met verschillende standjes en workshops. Van 9u30 tot 11u45 zullen de leerlingen aan het sporten zijn, gevolgd door een middagpauze. Tijdens die middagpauze krijgen de leerlingen een spectaculaire middagshow voorgeschoteld, met o.m. acrogym, beatboxen en turnen. Van 13u00 tot 15u15 zullen de leerlingen opnieuw aan het sporten zijn en om 15u30 is er een leuke apotheose: een danswedstrijd tussen de leerkrachten van de deelnemende scholen.

www.vub.ac.be/sportprikkels

Sportprikkelteam, tel: 0478-58 95 51, prikkels@vub.ac.be