Brusselse ingenieursstudenten doen mee aan internationale Shell Eco-marathon

De Shell Eco-marathon is een internationale competitie die studenten wereldwijd uitdaagt om de meest energiezuinige wagen te ontwerpen, te bouwen en te testen. Dit keer doet ook een groep masterstudenten van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel mee. De Europese finale vindt eind mei plaats op het EuroSpeedway Lausitz Racing Circuit in Duitsland. Het VUB-EhB EcoTeam stelt zijn wagen in primeur voor op woensdag 11 mei.

Ligfiets met carrosserie
Aan de Shell Eco-marathon doen honderden teams uit heel Europa mee, sommigen hebben al aardig wat ervaring opgebouwd. Het VUB-EhB EcoTeam zal deelnemen met een prototype aangedreven door een elektromotor en batterijen. De wagen bestaat uit een ligfiets met een composieten carrosserie die wordt omgebouwd tot een volwaardig elektrisch voertuig. De studenten hebben hun theoretische kennis in de praktijk omgezet in het dimensioneren van de aandrijving, de ophanging en het stuursysteem van de wagen. Het VUB-EhB EcoTeam wil met z’n deelname ook jongere studenten stimuleren om volgend jaar het project verder te zetten en het voertuig te verbeteren.

Presentatie prototype
Woensdag 11 mei om 19u00
Campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel, Aula Qa en ruimte Nelson Mandela (onder de aula)

Gastsprekers