Vrije Universiteit Brussel verleidt nu ook met veggie

Op donderdag 26 mei geeft de universiteit mee het startschot van de Donderdag Veggiedag campagne in Brussel. Met dit initiatief van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) wil het restaurant meer bezoekers verleiden tot het eten van een vegetarische maaltijd. Het streefdoel is dat na één jaar campagne 1/5 van de verkochte schotels veggie zijn. Om 12u30 begint de persconferentie – het officiële startschot van de campagne – waar Minister Huytebroeck en staatssecretaris De Lille mee aan tafel schuiven.
 Wat staat er nog op het veggie programma van de universiteit?

• Vanaf deze week staat er op donderdag steeds een tweede extra vegetarische maaltijd op het menu (deze donderdag uitzonderlijk vier extra veggie menu’s)\; er blijft vlees voor de liefhebbers.
  • Wie ook thuis/kot vleesloos wil verleiden, kan elke donderdag een gratis kookboekje afhalen. Het restaurant zal telkens ook achtergrondinformatie aanbieden over het waarom en de voordelen van vleesvermindering.
  • Het restaurant meent het met duurzaamheid: vorige zomer is er een charter opgesteld met de engagementen op het gebied van duurzame voeding. Het verminderen van de vleesconsumptie is goed voor je gezondheid en het milieu.
  • Door deelname aan de Donderdag Veggiedag campagne toont de Vrije Universiteit Brussel dat ze werk maakt van duurzaamheid: met Smaak!

• Persconferentie: donderdag 26 mei, 12u30 @ Convivium, Campus Etterbeek
  • Wil je de persconferentie graag bijwonen, stuur dan een mailtje naar: milieu@vub.ac.be