Haal bij de VUB ook je diploma 'ondernemer'

Door onvoorziene omstandigheden wordt de lessenreeks (en dus ook de kick-off) Leren Ondernemen geannuleerd.

Ondernemen kan je leren. Zeker ook bij de VUB. Op woensdag 28 september staat de kick-off op het programma van een serie seminars over leren ondernemen. Dit eerste seminar staat in het teken van ondernemerschap en innovatie. Hiermee wil de VUB ondernemerschap stimuleren bij haar studenten, onderzoekers en bij jonge professionals. Rector Paul de Knop legt op de kick-off van de starterseminaries het belang van een ondernemende visie in de academische wereld uit.

De starterseminars geven kort, maar intensief onderwijs over de fundamenten van ondernemen en zaken doen. In elf sessies van drie uur worden verschillende onderwerpen behandeld, uiteenlopend van innovatie, strategie tot personeelsbeleid. Deze cursus is voor iedereen toegankelijk.

Op de openingssessie legt Sonja Haesen van de afdeling Technology Transfer Interface uit, hoe innovatief ondernemerschap aan de VUB wordt ondersteund. Professor Jan Cornelis legt daarbij uit hoe de financiering werkt. Onlangs werd het nieuwe zaaikapitaalfonds Baekeland B2I3 opgericht.

Speciale gastsprekers zijn Stijn Christiaens en Ward Van der Tempel, respectievelijk mede-oprichters van Collibra en Optrima/Softkinetic, groeiende en succesvolle spin-offs van de Vrije Universiteit Brussel. Zij getuigen over het fascinerende verhaal van hun bedrijf en de bijdragen van VUB.

De kick-off is voor iedereen toegankelijk. Meer informatie en online registratie op www.vub.ac.be/lerenondernemen. Het evenement begint om 18u00 op woensdag 28 september op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel in gebouw D lokaal 003. Na afloop is er een drink waarop de aanwezigen met elkaar kunnen kennismaken.

Technology Transfer Interface, Thijs Tanja, tel: 02-629 18 33,