Nieuwe generatie multimediakunstenaars - Het Grote Ongeduld!Xtra

Op 23 november opent in en om het KultuurKaffee van de Vrije Universiteit Brussel de expo ‘Het Grote Ongeduld!Xtra’: een tentoonstelling met de beste afstudeerprojecten in multimedia en experimentele kortfilm. Het Grote Ongeduld!Xtra is hét podium voor jong en ongeduldig talent uit de film en multimedia. We focussen ons daarom vooral op onderzoek en experiment.

Drie weken lang wordt een mooie selectie afstudeerprojecten tentoongesteld van alle Belgische hogescholen met een multimedia- of filmopleiding. De hoofddoelstelling van dit initiatief is een podium te bieden aan de meest getalenteerde studenten en deze te ondersteunen aan het begin van hun artistieke loopbaan. Het Grote Ongeduld!Xtra presenteert beloftevolle producties in en professionele context aan een ruim publiek en wil een platform zijn waar verschillende actoren (scholen, makers, een breed publiek) elkaar kunnen ontmoeten en elkaars werk bekijken. Via Het Grote Ongeduld!Xtra aanschouwen de verschillende hogescholen elkaars werk en bewonderen universiteitsstudenten het werk van hun collega’s uit de audiovisuele sector. Tevens willen we met dit project een artistieke brug bouwen tussen de Nederlandstalige en de Franstalige hoger onderwijsinstellingen enerzijds en tussen Brussel en Vlaanderen anderzijds. Na Brussel verhuist de tentoonstelling immers naar Gent. In de rand van de expo worden op de avond van de opening enkele omkaderende activiteiten georganiseerd: een artist talk, live multimediaperformances, een outdoor film projectie en een Het Grote Ongeduld!Xtra party.

De tentoonstelling Het grote ongeduld! Xtra loopt van 24 november tot en met 8 december 2011. Van maandag tot donderdag is het geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur. Het KultuurKaffee is gelegen op de Campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel. De eenvoudigste toegang is via ingang 6 vanaf de Triomflaan. Op de plattegrond op de VUB-website staat het KultuurKaffee aangeduid als Y’.

Prof. dr. Hans De Wolf opent de tentoonstelling op 23 november om 20.30 uur in de KK Gallery’. De officiële opening wordt voorafgegaan door een lezing van Nicolas Provost om 19.00 uur in de Promotiezaal (Gebouw D. 2.01). Journalisten zijn van harte welkom. (Voor de lezing van Nicolas Provost, gelieve in te schrijven vóór 19 november bij ).

Geselecteerde kunstenaars

LIESBETH BEECKMAN & HANNES VERHOUSTRAETE – TIM BRYON & VALENTIJN GOETHALS - YING CHEN - RUBEN DESIERE - CELIEN DE CLOEDT, MICHELE GOETHALS, ELSKE JANSEN & JUSTINE LANOO - NINA DE VROOME - VINCENT EVRARD - TIJN GOESSAERT, KENNETH ROBBE & SAM WINDEY - PIETER IMBERECHTS - JOËL RABIJNS - YVES SONDERMEIER - VERONIKA USOVA - KENNETH MICHIELS

Wim De Pauw (zakelijke en artistieke leiding KultuurKaffee), tel: 02-629 23 25,