VUB valt in de prijzen diplomatiewedstrijd

VUBMUN-team laureaat op MUN-wedstrijd 2012Studenten van de Vrije Universiteit Brussel hebben in het Canadese Vancouver verschillende prestigieuze prijzen gewonnen. De delegatie deed mee aan de diplomatiewedstrijd Harvard World Model United Nations. Het Brusselse VUBMUN vestigt hiermee een nieuw persoonlijk record.

Een Model United Nation (MUN) is een internationale diplomatiewedstrijd. Studenten krijgen elk een land of NGO toegekend. Daarna moeten ze door middel van debat en onderhandeling een vergadering van de Verenigde Naties simuleren. Na een kleine week worden de besten onder hen beloond met een prijs in de diplomatie.

WorldMUN, het officieuze wereldkampioenschap diplomatie, wordt georganiseerd door de Universiteit van Harvard. Deze internationale topconferentie vindt elk jaar op een andere locatie plaats. Dit jaar zakten meer dan tweeduizend studenten af naar Vancouver. Ook de delegatie van de Vrije Universiteit Brussel was aanwezig. Twaalf studenten van het VUBMUN-team namen het op tegen hun collega's van o.a. Oxford, West Point of Universidad del Simon Bolivar.

Met succes. Aan het einde van Harvard WorldMUN krijgen de beste delegaties prijzen voor hun diplomatieke kennis en vernuft. Het Brusselse team ontving maar liefst zeven zulke prijzen. Hierdoor bevond de VUB zich tussen de absolute top universiteiten. Vorig jaar won VUBMUN één prijs, twee jaar geleden waren dat er drie. De zeven prijzen zijn dan ook goed voor een nieuw persoonlijk record. Naast VUBMUN waren ook de UGent, het interuniversitaire MUN Society Belgium en het Brugse College of Europe aanwezig. Alles samen wonnen de Belgen 23 diplomatieprijzen.

Geïnteresseerd in VUBMUN? Volg hen op Facebook of mail naar vubmun@vub.ac.be