VUB is ‘affiliate member’ van het Institute for Studies Brazil Europe (IBE)

IBE is een netwerk van 8 Braziliaanse en 7 Europese universiteiten, onder leiding van de University of San Paulo, Brazil, en de University of Brunel, UK. Dit netwerk werd opgestart als een EC-project voor de duur van 3 jaar tot eind 2013. De huidige partners, waaronder ULB, zijn deze die geïntroduceerd werden bij het indienen van het project. IBE werkt momenteel aan de uitbreiding van het consortium via het affiliëren van extra leden, waaronder VUB.

IBE wenst de samenwerking tussen HOI in Brazilië en Europa te versterken en is actief in 5 domeinen: humane & kunsten, gezondheid & biologie, technologie, wetenschap en beleid. Als geaffilieerd lid kan VUB de werking van IBE uitdragen via haar netwerken. Het vaststellen van mogelijke gezamenlijke interesses waarvoor dan projecten worden uitgewerkt, het actief meewerken in think thanks, het samen organiseren van seminaries en meewerken aan het inrichten van een interdisciplinair en internationaal PhD-programma zijn maar enkele voorbeelden hoe IBE de samenwerking wenst vorm te geven.

Meer info over IBE is te vinden op www.ibe.usp.br waar spoedig het VUB logo zal te zien zijn.