Herman Van Rompuy bezoekt Vrije Universiteit Brussel

De conferentie 'The EU in International Affairs' wordt georganiseerd door het Institute for European Studies van de VUB in samenwerking met het Institut d’Etudes Européennes van de ULB, UNU-CRIS en het Egmont Instituut.

Vier beleidspanels behandelen enkele hete hangijzers: de regulering van de financiële industrie, de Arabische lente, het Europese defensiebeleid na Libië en de toekomst van de EU. Grote namen als Pierre Vimont (secretaris-generaal van de Europese diplomatieke dienst), Mathias Dewatripont (directeur Nationale Bank België) en Claude-France Arnould (Chief Executive Europees Defensie Agentschap) laten hun licht schijnen over de thema’s. Tevens zullen gedurende drie dagen zo’n 160 wetenschappers uit meer dan 40 landen hun recentste academisch onderzoek voorstellen. Dit wordt samengevoegd in academische sessies die uiteenlopende onderwerpen behandelen: van de klimaatonderhandelingen tot de verhoudingen met China, van Russisch gas tot cyber security.

The European Union in International Affairs III’ loopt van donderdag 3 mei tot zaterdag 5 mei. Het vindt plaats in het Paleis der Academiën, Hertogsstraat 1 in Brussel. U vindt het complete programma en andere informatie hier. Met uw vragen kan u steeds terecht bij conference@ies.be.