logo

U bent hier

VUB-professor Karen Celis bekleedt binnenlandse Francqui Leerstoel

VUB-prof. dr. Karen Celis bekleedt binnenlandse Francqui Leerstoel 2012

Elke universiteit mag jaarlijks aan de Francqui-stichting voorstellen één of meerdere cycli van voordrachten in te richten over een bepaald onderwerp. De Francqui Leerstoel is genoemd naar Emile Francqui, een Belgisch zakenman en diplomaat. Dit jaar nodigde het Centrum voor Politicologie van de KU Leuven prof. dr. Karen Celis uit voor een lezingenreeks. 

Karen Celis verricht theoretisch en empirisch onderzoek (kwalitatief en comparatief) naar de politieke vertegenwoordiging van groepen (vrouwen, etnische minderheden, holebi’s, klasse en leeftijdsgroepen), gelijkekansenbeleid en staatsfeminisme. De VUB-professor is co-voorzitter van de Standing Group on Gender and Politics van het European Consortium for Political Research en co-editor van The Oxford Handbook on Gender and Politics (Oxford University Press, 2013).

De plechtige openingslezing van prof. dr. Karen Celis vindt plaats op dinsdag 15 mei 2012, om 18 u. in de Aula Jean Monnet, Parkstraat 45, 3000 Leuven en draagt de titel 'Van abortus tot burka. Gender, diversiteit en politieke vertegenwoordiging'.