VUB-oudstudent Ronny Verhelst nieuwe voorzitter Pro League

VUB oudstudent Ronny Verhelst nieuwe voorzitter Pro League

De 48-jarige Ronny Verhelst, die psychologie studeerde aan de VUB, wordt de nieuwe voorzitter van de Pro League. Daarmee krijgt de Pro League met een jaar vertraging eindelijk zijn onafhankelijke, voltijds bezoldigde voorzitter.

Ronny Verhelst is sinds april 2011 ceo van Tele Columbus, de op twee na grootste kabeloperator in Duitsland, en woont momenteel in Berlijn.

Daarvoor was hij twaalf jaar werkzaam bij Belgacom, twintig maanden bij de spaarbank Anhyp, en iets langer als consultant bij PricewaterhouseCoopers. Een headhunter haalde hem in 2001 naar Telenet, waar hij negen jaar lid was van het directiecomité.

Verhelst, die psychologie studeerde aan de VUB, is een West-Vlaming uit Harelbeke die zijn accent verloor op de toenmalige Koninklijke Kadettenschool in Lier. Hij wordt omschreven als vlot, discreet en resultaatgericht. Zijn voornaamste opdracht zal erin bestaan de banden van het Belgische profvoetbal met de politiek, de media en het bedrijfsleven aan te halen, maatregelen te treffen ter verbetering van de stadioninfrastructuur, en de commerciële inkomsten op te trekken.