logo

U bent hier

Oud-VUB’er Dirk Cuypers verkozen tot lid uitvoerend orgaan WHO

EX-VUB'er Dirk Cuypers verkozen tot lid uitvoerend orgaan WHODokter Dirk Cuypers, die aan de Vrije Universiteit Brussel dermatologische en cosmetische wetenschappen studeerde, is voor drie jaar verkozen als lid van het uitvoerend orgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Zijn verkiezing had op 25 mei plaats in Genève. Dr. Cuypers werd op die datum ook aangesteld als vicevoorzitter van de financiële en de programmatiecommissie van de executive board (PBAC). De PBAC telt 14 leden die voor twee jaar verkozen worden. 

Met de verkiezing van dr. Cuypers is België voor het eerst in tien jaar lid van het uitvoerend orgaan van het gezondheidsagentschap van de Verenigde Naties. Het lidmaatschap van het uitvoerend orgaan en de PBAC wordt gezien als een uitgelezen kans voor ons land om een belangrijke rol te spelen in het internationale gezondheidsbeleid.

Dirk Cuypers werd geboren in 1953 en was tussen 1980 en 2000 als medisch directeur actief bij vier farmaceutische bedrijven. Na de Copernicus-hervorming maakte hij als een van de eerste topmanagers de overstap van de privé- naar de overheidssector.