New York Times citeert pas afgestudeerde VUB-politicologe

Kersverse VUB-alumna Nathalie Van Raemdonck (22) heeft na haar masteropleiding Politieke Wetenschappen zes maanden in Rome doorgebracht met een Leonardo da Vinci stagebeurs (Lifelong Learning Programme van de EU).

De bedoeling van die beurzen is om via een stage een interessante werkervaring in een ander EU-land aan te bieden. Dat kan in een bedrijf zijn, maar ook in een wetenschappelijk instituut. Nathalie heeft aan het Istituto Affari Internazionali een vervolg geschreven op haar VUB-masterproef over de ethiek van Amerikaanse drone-aanvallen in Pakistan. Haar vervolgonderzoek ging over de Europese houding t.o.v. die Amerikaanse drone-aanvallen en is als werkdocument bij het Instituto Affari Internazionali verschenen.

Hierover werd ze onlangs prominent geciteerd in de gezaghebbende Amerikaanse krant The New York Times. U kan het artikel hier lezen.