Kom terug naar d'unief: een schot in de roos!

“Vandaag is de definitieve start van een wisselwerking die steeds inniger moet worden” - Tim Peeters, diensthoofd Studenten- en Alumnirelaties.

700 alumni can’t be wrong.

Het moest het startschot worden van de nieuwe alumniwerking voor de Vrije Universiteit Brussel. Het werd een schot in de roos. Niet minder dan 700 alumni vonden hun weg terug naar de campussen van Etterbeek en Jette. Partners en kinderen niét meegerekend.

Terug naar d'unief - alle generaties presentAlle generaties present.

Alumni die nog op de ULB les kregen. Kersvers afgestudeerden. En alles daar tussenin. Het terugkom-event bleek alle generaties even hard aan te spreken. Natuurlijk, veel van de opmerkelijkste reacties kwamen van alumni die hun studententijd al een (flink) tijdje achter de rug hadden. Verbazing over – en bewondering voor – de nieuwe gebouwen D en E.  Vragen over waar “de put” gebleven was.

Een rijk gevulde dag

Waarin de oudere alumni dan weer niet te onderscheiden waren van hun jongere soortgenoten, was de gretigheid waarmee ze in het rijkelijk gevulde programmaboekje grasduinden. En het halsreikend uitkijken naar oude bekenden om bij te praten en herinneringen op te halen. Of zoals Tim Peeters, diensthoofd van de Dienst Studenten- en Alumnirelaties, het verwoordde: een universiteit en haar alumni zijn voor altijd met elkaar verbonden. Quod Erat Demonstrandum in onderstaand filmpje.