‘Starter Seminars’ succesvol uit de startblokken

Op donderdag vier oktober stroomde de Promotiezaal Aloïs Gerlo vol met een divers publiek met één gemeenschappelijke interesse: ondernemerschap en hoe dit wordt aangepakt aan de VUB.

Tijdens het Launch Event van de Starter Seminars gaven inspirerende VUB-sprekers hierop een antwoord. Hugo Thienpont gaf zijn visie op de toekomst van entrepeneurship aan de universiteit, Sonja Haesen lichtte de ondersteuning via de Technology Transfer Interface toe, Jan Cornelis had het over het nieuwe interuniversitaire riscicokapitaalfonds QBIC en Marc Goldchstein over entrepreneurial onderwijs aan de VUB. Lisa Pattyn van IBBT (nu iMinds) introduceerde het nieuwe Student entrepreneurship program voor IT-studenten.

Daarna volgde een getuigenis van twee ondernemers die de theorie reeds op succesvolle wijze in de praktijk hebben omgezet. Daniel Van Nieuwenhove, die zelf ooit de starterseminaries volgde, van Softkinetic (samensmelting met vroegere VUB spin-off Optrima) en Stijn Christiaens van Collibra brachten het fascinerende verhaal over de oprichting en groei van beide spin-offs.

De Starter Seminars zelf zijn intussen ook van start gegaan. In dit academiejaar waar entrepreneurship hoog in het vaandel staat, kent de seminariereeks het hoogste aantal inschrijvingen in meer dan tien jaar. Marketingstrategie, financiering, boekhouding, ondernemingsplan, ... zijn slechts enkele van de thema’s die aan bod komen. Deze seminaries richten zich naar studenten, doctorandi, pas afgestudeerden, vorsers, professoren met een interesse in ondernemen of zelfs concrete plannen om een eigen bedrijf of een universitaire spin-off op te richten.

Benieuwd welke success stories we tijdens het Launch Event van volgend jaar mogen verwachten!

Alle info over de Starter Seminars op vubtechtransfer.be (klikken op banner)