Voorlopige cijfers generatiestudenten VUB vertonen sterke stijging

Volgens de laatste gegevens (14 oktober 2012 ) is het aantal generatiestudenten aan de VUB sterk gestegen in vergelijking met het vorige academiejaar. Op twee weken van de publicatie van het aantal inschrijvingen aan alle Vlaamse universiteiten door de Vlaamse overheid, vertonen de voorlopige cijfers van de Vrije Universiteit Brussel een stijging van ruim 18 procent.

Uitschieters zijn de faculteiten Recht en Criminologie (+57,23 %), Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen (+23,93 %) en de faculteit van de Geneeskunde en de Farmacie (+ 21,11 %). Wat betreft de concrete richtingen, vallen vooral de sterke prestaties op van de bacheloropleidingen Farmaceutische Wetenschappen (+ 41,46 %), Fysica en Sterrenkunde (+37,50 %), Agogische Wetenschappen (41,94 %), Sociologie (+52,63 %), Rechten (+74,77 %), Geschiedenis (53,13 %), Kunstwetenschappen en Archeologie (+84,62 %), en Computerwetenschappen, waar het aantal generatiestudenten verdubbelt (+100%).