logo

U bent hier

VUB bij eerste door Google in kaart gebrachte Belgische instellingen

Indoor Maps VUB  Indoor Maps VUB

Sinds dinsdag 13 november is de kans dat je verloren loopt op de VUB-campus van Etterbeek een stukje kleiner geworden. De gebouwen zijn immers voor een groot deel in kaart gebracht door internetgigant Google. Met een Android smartphone in de hand kun je daardoor niet alleen heel makkelijk terugvinden waar een bepaald lokaal zich bevindt. De laatste versie van de Google Maps-applicatie loodst je er al even makkelijk naar toe.

Google pakt bij de lancering van zijn Belgische versie van indoor maps ook uit met kaarten van onder meer het Brusselse BOZAR en de luchthaven van Zaventem. Ook de universiteit van Gent heeft een deel van haar lokalen opengesteld, hoewel (nog) niet in dezelfde mate als de VUB. Van de gebouwen op de VUB-campus van Etterbeek zijn immers al alle verdiepingen van de gebouwen D, E en Q in kaart gebracht. In de nabije toekomst worden ook andere gebouwen van de campus van Etterbeek ontsloten. Ook de VUB-campus van Jette zal binnenkort via indoor maps te navigeren zijn.