VUB-onderzoeker Ilke Adam wint Charles Ullens prijs

Op 23 Oktober 2012 ontving Ilke Adam (Senior onderzoeker aan het Institute for European Studies, VUB) de Charles Ullens prijs voor migratie en integratieonderzoek voor haar doctoraatsthesis “Au-delà des modèles nationaux? Les politiques d’intégration des immigrés des entités fédérées belges”. Ze verdedigde dit proefschrift in 2010 aan de Université Libre de Bruxelles. De prijs werd toegekend door de Koning Boudewijn Stichting die het Ullens Fonds beheert. Genoemd naar zijn genereuze donor, Charles Ullens, wil dit Fonds bijdragen aan het stimuleren van kennis omtrent migratie en integratie met als doel zo een kennis-gestuurd beleidsdebat te promoten in België. Het fonds kent ook prijzen toe aan master thesissen en schriftelijke bijdragen vanuit de civiele maatschappij.

Tijdens het evenement dat werd georganiseerd rond de toekennng van de prijs werden Ilke en de andere winnaars geïnterviewd om de belangrijkste resultaten van hun onderzoek te presenteren. Ook werden verscheidene policy papers geschreven op basis van het bekroonde werk en werden de resultaten bediscuteerd met policy makers. Voor meer informatie over deze jaarlijkse oproep van het Ullens Fonds, zie website Koning Boudewijn Stichting.

Foto door Frank Toussaint : Françoise Tulkens (voorzitter van de Koning Boudewijn Stichting, en voormalig vice-chair van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens ) kent de Charles Ullens prijs toe aan Ilke Adam.