VUB-eredoctor John Gurdon wint Nobelprijs voor de Fysiologie of Geneeskunde

Nobelprijswisnnaar John Gurdon tijdens uitreiking eredoctoraat VUBDe Nobelprijs 2012 voor de Fysiologie of Geneeskunde is toegekend aan Shinya Yamanaka en John Gurdon. Beide onderzoekers kregen de prijs voor de ontdekking dat volwassen cellen geherprogrammeerd kunnen worden tot pluripotente stamcellen die alle cellen kunnen vormen in het menselijk lichaam.

John Gurdon, een Britse ontwikkelingsbioloog, kreeg in 2009 een joint Doctoris Honoris Causa van de VUB en de ULB toegekend. De toekenning werd gevolgd door een druk bijgewoond symposium en bewijst dat de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles, haar zusteruniversiteit, de vinger aan de pols houden van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek overal ter wereld.