Lancering ‘Photonics Kit’ een groot succes

Lancering Photonics Explorer VUBDe voorstelling van de ‘Photonics Explorer’ mag zonder meer een succes worden genoemd. De educatieve kit, waarmee leerlingen uit het secundaire onderwijs onder begeleiding van de leerkracht kunnen experimenteren met hoogtechnologische componenten zoals lasers, led’s en optische vezels, werd op de lancering door alle aanwezigen met veel enthousiasme begroet. Er kwamen ook artikels in de pers, onder meer in de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De kits zullen met financiële steun van industrie en overheid verdeeld worden op de secundaire scholen in heel Europa. De leerkrachten krijgen een intensieve training om met de kit om te gaan. Bedoeling is leerlingen te warm te maken voor wetenschap en technologie. Dit is belangrijk omdat er een tekort is aan ingenieurs, technologen en natuurwetenschappers.

De kit werd ontwikkeld door de onderzoeksgroep B-PHOT van de Vrije Universiteit Brussel onder leiding van Prof. Hugo Thienpont, die sinds kort mandaathouder Innovatie en Industrieel Beleid van de VUB is.

Hieronder een sfeerbeeld van de lancering van de ‘Photonics Explorer’.