Brochure 'Pierre-Théodore Verhaegen 1862-2012'

Op 8 december was het 150 jaar geleden dat Pierre-Théodore Verhaegen overleed. Dit was voor het Vrijzinnig Studie-, Archief- en Documentatiecentrum 'Karel Cuypers', partner van het Universiteitsarchief van de VUB, en in samenwerking met Studiekring Vrij Onderzoek, de aanleiding om een korte biografie samen te stellen. In deze brochure worden verschillende facetten van Verhaegens leven en carrière belicht. Hij was niet alleen de initiatiefnemer van de ULB, maar maakte ook naam als liberaal politicus en was de sterke man van de Belgische vrijmetselarij. Na zijn dood kreeg zijn betekenis voor het Vrij Onderzoek haast mythische proporties, en de jaarlijks terugkerende Verhaegenherdenking op de campus Solbosch en St-Véstoet zijn daar de beste voorbeelden van. De brochure Pierre-Théodore Verhaegen 1862-2012 richt zich tot de universitaire gemeenschap en tot iedereen die meer wil weten over een van de kleurrijkste figuren uit de Belgische geschiedenis. Deze publicatie is voor 1 symbolische euro af te halen op het Universiteitsarchief (lokaal 0B033) of bij VO. Contact: info@vsad.be of via 02 629 19 91.