logo

U bent hier

VUB alumna Dr. Daniëlle De Vooght ontvangt Nederlandse Joop Witteveenprijs

VUB alumna Dr. Daniëlle De Vooght ontvangt Nederlandse Joop Witteveenprijs Dr. Daniëlle De Vooght kreeg op 18 januari 2013 in Amsterdam de eerste Joop Witteveenprijs van de Universiteit Amsterdam, Bijzondere Collecties. De Vooght is momenteel coördinator van ETWIE, het nieuwe Vlaamse expertisecentrum voor technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed. Voordien was ze VUB/FOST medewerker. 

De Joop Witteveenprijs is genoemd naar culinair historicus en bibliograaf Joop Witteveen en bekroont het beste historische onderzoek op het gebied van de eetcultuur in Nederland en Vlaanderen. Historica Daniëlle De Vooght ontving de prijs voor haar boek ‘The King Invites: Performing Power at a Courtly Dining Table.’ Hierin beschrijft zij hoe de Belgische koningen in de negentiende eeuw de eetcultuur aan hun hof gebruikten voor het onderhouden van hun netwerken. Het boek verscheen in 2012 bij Peter Lang. 

Meer info over de uitreiking vindt u hier.

(Foto: Monique Kooijmans)