logo

U bent hier

Prof. Casman en Minister Turtelboom over de hervorming van het erfrecht

Is het erfrecht aan hervorming toe? De federale regering is alvast de mening toegedaan. Op zich raakt het regeerakkoord van ruim één jaar geleden met amper één zinnetje de kwestie aan. Het erfrecht zal worden “gemoderniseerd”, klonk het in de bijna 200 pagina’s tellende regeerverklaring. Hierbij dient te worden “rekening gehouden met de maatschappelijke noden”. Meer dan dat ene zinnetje had Minister van Justitie Annemie Turtelboom niet nodig om er haar schouders onder te zetten. Ze riep de hulp in van VUB-prof Hélène Casman om een en ander zo snel mogelijk op de rails te krijgen. Het gevolg: de hervormingen zijn inmiddels van kracht.  Het vakblad Notarius besteedde niet voor niets uitgebreid aandacht aan de snelle gang van zaken. 

Lees het interview met Annemie Turtelboom en Prof. Dr. Hélène Casman.