logo

U bent hier

Nieuwe publicatie Eric Corijn: 'Waarheen met Brussel?'

Waarheen met Brussel? VUB stadsgeograaf en Brusselkenner Eric Corijn publiceert "Waarheen met Brussel?” . Deze nieuwe publicatie geeft een beeld over de uitdagingen van het Brusselse gewest. “Waarheen met Brussel?”  wordt uitgegeven in de reeks Stadsschriften bij VUBPress en is beschikbaar bij de betere boekhandels vanaf 23 april.

Waarheen met Brussel ?” bundelt de bijdragen van experten uitgenodigd door de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie (GOC) om hun visies uiteen te zetten naar aanleiding van het nieuwe Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling (GPDO) in voorbereiding.  Zij geven er hun visie en toekomstperspectieven en brengen nieuwe ideeën over de verdichting van de stad, de demografische boom, de scenario’s voor een duurzame ontwikkeling en voor de economische en de sociaalgeografische vraagstukken, het belang van de ontwikkeling van een duidelijk stadsbeeld en de opties voor een gewestelijke ontwikkelingsplanning. Dit nieuwe plan zal de toekomst van Brussel tekenen naar aanleiding van de nieuwe bevoegdheden bekomen in de recente staatshervorming met één hoofdobjectief als einddoel : de oprichting van een Metropolitane Gemeenschap Brussel.

"Waarheen met Brussel?" is het vervolg van het eerste boek verschenen in 2009 onder de titel "Brussel!" en kwam tot stand met de steun van de Brusselse Gewestelijke Ontwikkelingscommissie (GOC).

Bekijk hier de inhoudstafel.

Het boek is beschikbaar via de boekhandel of via www.aspeditions.be voor de prijs van € 27,95, ISBN: 9789054879916, 222 pagina’s. Studenten en personeel van de VUB krijgen bij de Cursusdienst (VUBtiek) zelfs 25 % korting op de vermelde prijs