logo

U bent hier

Eredoctoraat UA voor VUB-rector Paul De Knop en 3 collega-rectors

Op donderdag 25 april 2013 ontving rector Paul De Knop van de VUB een eredoctoraat voor Algemene Verdiensten uit de handen van zijn collega-rector Alain Verschoren van de Universiteit Antwerpen. Ook de rectors van drie andere Vlaamse universiteiten – UGent, KUL en Uhasselt – ontvingen het eredoctoraat.

De universiteit van Antwerpen reikt het eredoctoraat voor Algemene Verdiensten jaarlijks uit. De Antwerpse rector Alain Verschoren legt uit: “Met dit eredoctoraat willen we duidelijk maken dat de Vlaamse universiteiten de voorbije jaren steeds vaker en intensiever zijn gaan samenwerken, en dat die samenwerking de wereldwijde reputatie van ons onderwijs en onderzoek absoluut ten goede komt.”

Naast de eredoctoraten voor Algemene Verdiensten reikte de Universiteit van Antwerpen ook vier eredoctoraten voor Wetenschappelijke Verdiensten uit. Die gingen naar vier buitenlandse onderzoekers, stuk voor stuk wereldtoppers in hun onderzoeksdomein: prof. dr. David Clayton, hoogleraar Neuroscience en departementshoofd Psychologie aan Queen Mary (University of London), prof. dr. Petros C. Mavroidis, hoogleraar aan het European University Institute, de universiteit van Neuchâtel en de Columbia Law School, prof. dr. Donald C. Hambrick, professor aan het Smeal College of Business van de Pennsylvania State University, en prof. dr. Bernhard Keller, verbonden aan het Institut de Mathématiques de Jussieu (Université Paris Diderot). 

Uitreiking eredoctoraten VUB nadert snel, inschrijven aangeraden

Ook de VUB reikt binnenkort haar eredoctoraten uit. Al deze eredoctoraten gaan dit jaar naar vijf uitzonderlijke vrouwen: Kim Clijsters, prof. Cecilia Jarlskog (Lund University, Zweden), prof. Londa Schiebinger (Stanford University, Verenigde Staten), prof. Carol Gilligan (New York University, Verenigde Staten) en aanklaagster Fatou Bensouda (Internationaal Strafhof). De uitreiking vindt plaats in Aula Q,  op dinsdag 28 mei 2013. Wie het prestigieuze event wilt meemaken, kan zich hier inschrijven