VUB en Erasmushogeschool laten 300 jongeren debatteren over klimaatverandering in Europees Parlement

VUB laat 300 jongeren debatteren over klimaatveranderingOp 3 mei nemen 300 jonge Belgen van 16 tot 18 jaar het Europees Parlement in. De jongeren gaan er zelf de klimaatonderhandelingen voeren.

Met dit initiatief willen de Vrije Universiteit Brussel, de Erasmushogeschool Brussel, het WWF en Studio Globo jongeren helpen nadenken over oplossingen voor de klimaatcrisis en ze laten voelen hoe het er tijdens internationale onderhandelingen aan toe gaat.

Voor dit evenement zullen 300 Vlaamse en Franstalige jongeren zich organiseren in groepen die elk een land vertegenwoordigen dat deelneemt aan de internationale klimaatonderhandelingen. Het gaat om een praktische en ludieke oefening die de jongeren moet helpen nadenken en laten experimenteren met de inzet en mogelijke oplossingen voor de uitdagingen van de klimaatverandering.

De conferentie kadert in de werking rond de educatieve website climatechallenge.be. Deze tweetalige site bevat alle informatie over de klimaatverandering, met lesmateriaal voor het secundair onderwijs, filmpjes, interviews en animaties. De site werd gefinancierd door de dienst klimaatverandering van de FOD Leefmilieu en werd ontwikkeld door WWF, Studio Globo, Erasmushogeschool Brussel en Vrije Universiteit Brussel.