VUB-delegatie naar Zuid-Korea

VUB delegatie naar KoreaDe Vice-rector Internationaal Beleid van de VUB, prof. Jan Cornelis, trok met een kleine VUB-delegatie op zending naar Zuid-Korea.  Tussen 20 en 24 mei 2013 werden een reeks bezoeken georganiseerd aan verschillende universiteiten, een onderzoekscentrum en de Belgische ambassade. In 2012 ondertekende de VUB een Memorandum of Understanding met Korea University. Tijdens de zending werden concrete afspraken voor samenwerking gemaakt en eind juni komt een delegatie van het Korea University Medical Center naar VUB.

Er werden ook bezoeken gebracht aan het Korea Institute of Science and Technology, de Kyung Hee University, de Chonbuk National University, de Ewha Womans University, de Seoul National University en de Belgische Ambassadeur F. Bontemps. Prof. Erik Franckx gaf een lezing aan leden van het Ministry of Foreign Affairs en de Korea University Law School.