logo

U bent hier

Nobelprijs fysica komt naar Brussel

Fysici Englert en Higgs Nobelprijswinnaars fysica 2013

De Nobelprijs fysica 2013 beloont een theoretische doorbraak die pas onlangs, bijna vijftig jaar na dato, experimenteel bevestigd is. Gedurende een halve eeuw hebben experimentele fysici geworsteld om het deeltje ook te ontdekken en na de grootste inspanningen heeft men dit vorig jaar eindelijk kunnen verwezenlijken. Ook professor Jorgen D’Hondt aan het Interuniversitair Instituut voor Hoge Energieën VUB-ULB en betrokken bij de ontdekking van het deeltje, feliciteert zijn collega's in de deeltjesfysica: “Na de experimentele ontdekking vorig jaar met onze experimenten te CERN, is het nu de beurt is om ook de theoretische bedenkers te eren”.

(Op de foto: François Englert (l) en Peter Higgs (r))