logo

U bent hier

‘Best Paper Presentation Award’ voor VUB MOBI-onderzoekster Odile Capron

MOBI-onderzoekster ir. Odile Capron ontving de “Best paper presentation award” op de “International Conference on Renewable Energy Research and Applications”. De conferentie vond plaats van 20 tot 23 oktober in Madrid, Spanje. Capron kreeg de award voor haar presentatie van het artikel "Battery Thermal Modelling – Assessment of heat distribution and Optimization of battery design concept".

Deze prijs onderstreept de kwaliteit van haar mondelinge presentatie, alsmede het hoge niveau van haar onderzoek. Haar bijdrage werd bekroond als beste van 268 artikels die op de conferentie werden voorgesteld.

Odile studeerde in 2013 af als master in de ingenieurswetenschappen, met een specialisatie in “Voertuigtechnologie en Vervoer", in het BRUFACE Masterprogramma georganiseerd door de faculteiten ingenieurswetenschappen van VUB en ULB. De bekroonde presentatie weerspiegelt de resultaten van haar masterthesis (promotor prof. dr. ir. Joeri Van Mierlo en begeleider dr. ing. Noshin Omar). Na haar afstuderen trad Odile toe tot het batterijteam van de MOBI onderzoeksgroep om haar onderzoeksactiviteiten op het gebied van batterijen verder te zetten en te starten met een doctoraat.

De prijs vormt tevens een sterke waardering voor alle co-auteurs van het artikel: Odile Capron, Ahmadou Samba, Noshin Omar, Hamid Gualous, Peter Van den Bossche en Joeri Van Mierlo. De MOBI onderzoeksgroep is zeer trots dat één van haar jonge vorsers deze “Best paper award” heeft kunnen behalen op de ICRERA conferentie.