logo

U bent hier

VUB-onderzoeksprofessor Steffen Ducheyne keynote lezer aan de Royal Society, London

VUB- Onderzoeksprofessor Steffen DucheyneTijdens het internationale congres ‘A great variety of admirable discoverys': Newton's Principia in the Age of Enlightenment’ (11-13 december 2013) verzorgde onderzoeksprofessor Steffen Ducheyne (Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen) één van de keynote-lezingen. Ducheyne legt zich toe op de natuurfilosofie van Newton en de receptie ervan, en dat onderwerp zat ook vervat in zijn keynote-lezing 'Newton’s regulae philosophandi: Their Development and Meaning’. De lezing van Professor Ducheyne vond plaats in de gebouwen van één van ‘s werelds meest prestigieuze en oudste wetenschappelijke academiën: The Royal Society of London. Deze academie die in 1660 werd opgericht, is innig met Isaac Newton (1642-1727) verbonden.