ECREA zomerschool, met VUB'er Nico Carpentier als internationaal directeur, wint excellentieprijs

De ECREA European Media and Communication Doctoral Summer School, met VUB'er Nico Carpentier als haar international directeur, heeft van het Centre of the Republic of Slovenia for Mobility and European Educational and Training Programmes de eerste prijs voor excellentie gekregen in de categorie Erasmus Lifelong Learning Programme – Intensive Learning Projects, gefinancierd door het Slovene National Agency in 2011 en 2012.

De prijswinnaars worden gepromoot als voorbeelden van pedagogische vernieuwing en internationale samenwerking.

De ECREA zomerschool voor doctorandi wordt jaarlijks georganiseerd door een consortium van 22 universiteiten, waaronder de Vakgroep Communicatiewetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel. De andere consortiumpartners zijn: University of Bremen, Eötvös Loránd University (ELTE), University of Roskilde, University of Tampere, Lund University, Loughborough University, Charles University, University of Ankara, University of Tartu, University of Stirling, University of Erfurt, University of Bergen, Vytautas Magnus University (VMU), Jönköping University, University of Sacred Heart Milano, University of Helsinki, University Stendhal, Grenoble 3, London School of Economics & Political Science, University of Westminster, Autonomous University of Barcelona, en University of Ljubljana. Daarnaast wordt de zomerschool gesteund door ECREA (de European Communication Research and Education Association), en een aantal geaffilieerde partners.

Tijdens een ECREA zomerschool krijgen elk jaar een 50-tal doctorandi uit het veld van de Communicatie- en Mediastudies structurele feedback op hun doctoraatsprojecten door een team van 25 internationale docenten.

Momenteel is de zomerschool gehuisvest in de University of Bremen, waar het team van Andreas Hepp en Leif Kramp voor de organisatie zorgen. De prijs heeft betrekking op de eerdere locatie van de ECREA zomerschool, in Ljubljana (Slovenië), waar de zomerschool van 2010 tot 2012 door Slavko Splichal en Ilija Tomanić-Trivundža georganiseerd werd, in samenwerking met internationaal directeur Nico Carpentier.

Meer informatie over de ECREA zomerschool is terug te vinden op: http://www.comsummerschool.org/