Meer dan 500 scholieren verwacht op komende VUB-Openlesdagen

Traditiegetrouw worden elk jaar aan de VUB tijdens de krokusvakantie de ‘openlesdagen’ georganiseerd. Vijf dagen lang kunnen leerlingen die in hun laatste of voorlaatste jaar middelbaar zitten dan een of meerdere universitaire cursussen volgen. Bedoeling is ze wegwijs te maken in de talrijke opleidingen die aan de VUB gegeven worden en ze te helpen een doordachte studiekeuze te maken.

De VUB-openlesdagen van 2014 vinden plaats van maandag 3 tot vrijdag 7 maart. Dit jaar hebben meer dan 500 leerlingen uit het hoger secundair zich ingeschreven - ongeveer evenveel als in 2013. De verwachting is dat minstens 300 daarvan zullen opdagen.

Uit het verleden is gebleken dat van alle deelnemers aan de openlesdagen zo’n 30 procent effectief beslist om hun hogere studies verder te zetten aan de VUB. De openlesdagen zijn met andere woorden een uitstekend middel om nieuwe studenten voor de VUB te rekruteren.