logo

U bent hier

VUB-prof Mathieu Vinken verkozen tot nieuw lid Jonge Academie

VUB Prof en nieuw lid Jonge Academie Mathieu VinkenDe Jonge Academie maakte donderdag 20 februari 2014 de namen van haar tien nieuwe leden bekend. Daaronder zit die van Mathieu Vinken, die verbonden is als apotheker en experimenteel toxicoloog aan de VUB.

De Jonge Academie is opgericht binnen de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten van België (KVAB). Ze is een autonoom werkende vereniging van jonge toponderzoekers met focus op de context van wetenschappelijk onderzoek in al haar domeinen. Doelstelling van de Jonge Academie is, onder andere, de onderzoeksmogelijkheden voor wetenschappers bij de start van hun academische loopbaan te bevorderen en standpunten over alle mogelijke aspecten daarvan te formuleren en te communiceren naar beleidsmakers, academici en de brede maatschappij.

Samen met Mathieu Vinken werden nog negen andere toponderzoekers van de universiteiten van Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt verkozen als lid van de Jonge Academie. Mathieu Vinken kreeg onlangs nog een financiering van de European Research Council ter waarde van 1,47 miljoen euro voor zijn onderzoek naar de cellulaire mechanismen die leverziektes veroorzaken.

De inauguratie van de 10 nieuwe leden van de Jonge Academie vindt plaats op maandag 10 maart 2014 om 16 u. Ter gelegenheid van de inauguratie organiseert de Jonge Academie een politiek debat. Het volledige programma en de inschrijvingsmodule vindt u hier.