VUB-studenten aan de haal met acht prijzen op wereldkampioenschap diplomatie

VUB-studenten grote winnaars wereldkampioenschap diplomatieVan 17 tot 21 maart kaapten studenten van de VUB maar liefst acht prijzen weg op de prestigieuze Harvard WorldMUN conferentie. Die wedstrijd staat bekend als het officieuze wereldkampioenschap dimplomatie voor studenten.

Aan de Harvard WorldMUN conferentie nemen jaarlijks 1500 tot 2000 studenten uit meer dan 60 landen aan deel. Studenten krijgen een land of een NGO toegewezen en vertegenwoordigen hen in verschillende comités van de Verenigde Naties, waar ze debatteren over internationale politieke thema’s.

Met de prijzen voor het VUBMUN-team van de Vrije Universiteit Brussel wordt een sterke traditie voortgezet: afgelopen jaren vergaarde de VUB in totaal al meer dan 20 prijzen op deze conferentie

Naast de VUB vielen ook de KUL (zes awards), de ULB en de UCL (beide één award) in de prijzen. De prijs voor de beste delegatie ging dit jaar naar de universiteit van Peru, die 10 diplomatieprijzen op haar naam mocht schrijven.