logo

U bent hier

Nobelprijswinnaar Englert neemt eerste exemplaar van miniatuur VUB-denker in ontvangst

Nobelprijswinnaar Englert met VUB-denkerNobelprijswinnaar François Englert (ULB) was vorige week dinsdag 6 mei te gast op de VUB, op uitnodiging van rector De Knop en het Wetenschappelijk Steunfonds. Op het programma stond een uitgebreid en uitermate boeiend gesprek met de Nobelprijswinnaar door wetenschapsjournalist Koen Wauters (VRT). Prof. Fysica Jorgen D’Hondt zorgde voor een verhelderende inleiding over het Brout-Englert-Higgs-deeltje en de rol die het CERN heeft gespeeld om het bestaan van het deeltje aan te tonen.  

Na afloop kreeg François Englert uit handen van rector Paul De Knop en VUB-voorzitter Eddy Van Gelder het allereerste exemplaar van ‘De Denker in alle staten’ in het klein. Het gaat om het eerste van een reeks multiples van het voor VUB’ers bekende rode beeld van kunstenaar Willy Van Den Dorpe. Het grote origineel staat al jaren te schitteren op een prominente plaats op campus Etterbeek.

Wie ook een kleine denker in huis wil halen, kan overigens binnenkort een exemplaar kopen bij de dienst Cultuur voor 222 euro.