logo

U bent hier

VUB-vulkanoloog Sam Poppe wint prestigieuze Vocatio-beurs 2014

VUB-vulkanoloog Sam Poppe, winnaar Vocatio BeursMaandag 19 mei ontving VUB-onderzoeker Sam Poppe een Vocatio-beurs. Dat gebeurde tijdens een plechtige uitreiking waarbij ook de nobelprijswinnaar Prof. François Englert aanwezig was.

De Vocatio-beurzen worden uitgereikt door de Stichting Roeping en belonen jaarlijks 15 gepassioneerde personen tussen 19 en 29 jaar, ter ondersteuning van hun ‘roeping’ of ‘levensproject’.

Sam Poppe is sinds 2012 vulkanoloog-onderzoeker aan de VUB-vakgroep Geografie. Zijn winnende voorstel heet ‘Moderne vulkanologie als hefboom voor praktisch risicomanagement op de Karthalavulkaan, Grande Comore eiland’.

Veldmissie naar Grande Comore

De toekenning van de Vocatio-prijs, die telkens € 7 500 tot € 10 000 bedraagt, zal Poppe in staat stellen een lange veldmissie te ondernemen naar Karthala, om er aan de vulkaantop inzicht te krijgen in de structuur van het complex van instortingskraters. In samenwerking met Sophie Mossoux, assistent binnen de Geografie-vakgroep, zal hij er ook risicokaarten opstellen om de gebieden aan te duiden waar de kans op toekomstige modderstromen en dus schade het grootste is.