logo

U bent hier

Prijs Dr. Karel-Lodewijk Verleysen voor VUB-Prof Mathieu Vinken

VUB-prof Mathieu VinkenMathieu Vinken, verbonden aan het Departement Toxicologie (IVTD) binnen de Faculteit Geneeskunde en Farmacie, heeft de Prijs Dr. Karel-Lodewijk Verleysen gewonnen. Hij kreeg de onderscheiding ter bekroning van zijn medisch onderzoekswerk getiteld “Connexine en pannexine hemikanalen als biomerkers en farmacologische doelwitten in leverziekte”.

Mathieu Vinken ontving eerder reeds een “starting grant” van 1.47 miljoen euro van de “European Research Council” voor de uitvoering van dit onderzoek binnen de VUB. Mathieu Vinken zal officieel tot laureaat geproclameerd worden tijdens een buitengewone openbare zitting van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België op zaterdag 6 december 2014.