logo

U bent hier

VUB en UGent schenken 200 computers en 20 servers aan Universidad Oriente

Schenking computers VUB en UGent voor Cubaanse universiteit

Tijdens de voorbije maand mei ontving de Cubaanse Universidad de Oriente 200 computers en 20 servers, afkomstig van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent. De schenking past in het kader van een door de VUB gecoördineerd Institutioneel Universitair Samenwerkingsprogramma (IUS) tussen de Cubaanse universiteit en de Vlaamse universiteiten. Het samenwerkingsprogramma wordt gefinancierd door de federale overheid in het kader van de Universitaire Ontwikkelingssamenwerking (VLIR-UOS) voor een periode van tweemaal 6 jaar. 

Het ICT-materiaal was daarvoor al in gebruik geweest aan de VUB en de UGent. Het werd klaargemaakt voor verpakking en verscheping door een afvaardiging van de Universidad de Oriente, tijdens een verblijf in het kader van het IUS-programma. De computers en servers worden verder verdeeld over de verschillende faculteiten van de Cubaanse universiteitscampus.