logo

U bent hier

Ook dit jaar nam de VUB deel aan Bike to Close the Gap

Bike to close the gap 2014Ook dit jaar vertegenwoordigde een aantal sportieve personeelsleden de VUB op het ICT wielerevent "Bike to Close the Gap". Die editie van 2014 vond plaats op 19 juni 2014 en voor de vierde keer stond de vermaarde (en gevreesde) beklimming van de Paterberg op het programma. 

Sinds 2008 zetten DNS Belgium en Close the Gap zich in om de digitale kloof te verkleinen. De beschikbare middelen worden verdeeld over Centraal- en Oost-Afrika, en België. PC Solidarity is het Belgische project van Close the Gap. PC Solidarity steunt dankzij DNS Belgium elk jaar ongeveer 100 Belgische organisaties in het domein van tewerkstelling van kansarme groepen. De Koning Boudewijn Stichting selecteert welke projecten die PC’s met software, ondersteuning en opleiding toegekend krijgen. Met dat materiaal worden organisaties gesteund die mensen wegwijs maken in de digitale maatschappij. Zo konden er al meer dan 10.000 PC’s opnieuw worden ingezet en 150.000 personen geholpen.