logo

U bent hier

5 VUB’ers bij delegatie Vlaamse onderzoekers naar Europese wetenschapstop ESOF 2014

ESOF 2014 Kopenhagen

Verleden week, van 21 tot 26 juni 2014, vond in Kopenhagen het Euroscience Open Forum (ESOF) plaats. Bij de veertien Vlaamse onderzoekers die het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek aanduidde om het forum bij te wonen, bevonden zich vijf onderzoekers van de VUB.

Het tweejaarlijkse EuroScience Open Forum staat zowel inhoudelijk, organisatorisch als motiverend hoog genoteerd op de wereldwijde wetenschapskalender. Voor de laatste editie konden 2.500 wetenschappers uit heel de wereld afreizen naar Kopenhagen om er te luisteren en te discussiëren met knappe knoppen van Harvard, ERC, UNESCO, CERN en met 5 Nobelprijswinnaars.

Het FWO selecteerde uit de vele aanvragen op basis van motivatie en excellentie een mooie delegatie. Met vijf jonge onderzoekers was de VUB binnen de delegatie het talrijkst vertegenwoordigd. Dit zijn hun namen: Marie-Eve Joret (Aspirant Culturele studies), Marit Van Cant (Aspirant Kunstwetenschappen en Archeologie), Jeroen Van Schependom (Aspirant Neurologie), Alexandra Vandervelde (Aspirant Moleculaire biologie) en Harry Zekollari (Aspirant Glaciologie).