Eerste concert in nieuwe concertreeks VUBorkest van start

Het VUBorkest in volle actie

Op zaterdag 15 november vindt het allereerste concert in de concertreeks van 2014 van het VUBorkest plaats. Plaats van actie is het cultuurcentrum De Kruisboog in Tienen. Daar geeft dirigent Jurgen Wayenberg om 20 u de opmaat van COPY/PASTE, een gevarieerd muzikaal programma dat dit jaar geheel in het teken staat van De Groote Oorlog die 100 jaar geleden losbrak.

Op het programma staat werk van onder andere Carl Maria von Weber, John Williams, Roger Derongé en Robert Bradley. Na de voorstelling in Tienen doet het VUBorkest ook de plaatsen Brussel, Mechelen, Bredene en Oostkamp aan.

Het VUBorkest is een volwaardig symfonisch orkest waarin naast studenten, oud-studenten en personeel van de universiteit ook familieleden, jongeren en sympathisanten welkom zijn. De concertreeks van het VUBorkest is een jaarlijkst terugkerend evenement dat ondertussen, na een geschiedenis van tien jaar, een plaats heeft veroverd in het hart van menig muziekliefhebber. Kaarten kunnen besteld worden op de website van het orkest.