logo

U bent hier

8ste editie van conferentie CPDP woensdag van start

CPDP Conferentie, 8ste editie

Van woensdag 21 januari tot en met vrijdag 23 januari 2015 vindt voor de achtste keer de conferentie ‘Computers, Privacy & Data Protection’ plaats. Drie dagen lang buigen in de Hallen van Schaarbeek meer dan 60 panels zich over actuele privacy-thema’s in een wereld die technologisch steeds sneller evolueert.

CPDP is een non-profit organisatie en en behoort tot één van ’s werelds meest toonaangevende conferenties op het vlak van informatietechnologie, privacy- en gegevensbescherming. Het biedt een discussieplatform voor de voornaamste vertegenwoordigers binnen de Europese Commissie, het Europees Parlement, bedrijven, privacycommissies, academici, juristen, computerwetenschappers en het middenveld.

Dit jaar besteedt CPDP2015 veel aandacht aan mobiele technologieën, draagbare technologieën en grensbewaking. Daarmee is de conferentie ‘on the move/in beweging’. Een aantal panels focussen ook op de EU-VS ontwikkelingen met betrekking tot de regulatie van surveillance en grensoverschrijdende gegevensstromen, dit in het kader van het NSA-schandaal.

PechaKucha
Naar gewoonte organiseert CPDP ook dit jaar een reeks publieke nevenactiviteiten. Daaronder PechaKucha-voordrachten, speciale sessies voor beloftevolle jonge onderzoekers, en een hele reeks avonddebatten over jongeren, gamen, robots en big data. De dag voor de conferentie van start gaat, organiseren verschillende NGO’s eveneens een “Privacy Camp” over big data en toenemende surveillance. Dit jaar vinden op 23 januari bovendien nog een data concert en een privacy party plaats, en vanaf 21 januari de tentoonstelling FACELESS.

Grote namen
In haar relatief korte bestaan kan CPDP al terugblikken op flink wat wereldwijd bekende gastsprekers. Dit jaar is het niet anders, met namen als Julie Brill (Federale Handelscommissie van de VS), Giovanni Buttarelli (EDPS), Peter Swire (Georgia Tech), Jo Cavan (UK Interception of Communications Commissioner’s Office), Jan-Philipp Albrecht (lid van het Europese Parlement), Dmitry Dedov (Europees Hof voor de Rechten van de Mens), Paul Nemitz (Europese Commissie), Axel Voss (lid van het Europese Parlement), Marko Ilešič (rechter aan het Hof van Justitie van de Europese Unie), Nicole Dewandre (Europese Commissie) en Claude Moraes (lid van het Europese Parlement).

Meer info over de conferentie én de vele nevenactiviteiten vind je op de website van CPDP