logo

U bent hier

Einde KultuurKaffee brengt massa volk op de been

Dé ontmoetingsplaats voor vele generaties studenten, een kleine rocktempel op de campus, een monument van het Brusselse cultuurleven... Het KultuurKaffee van de VUB is sinds de opening in 1981 uitgegroeid tot een ware legende. 35 jaar later is het einde van het KK, dat weliswaar over twee jaar op een andere plek zal herrijzen, aangebroken. Zo'n gebeurtenis van formaat kon dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Vorige zaterdag 24 januari vond een memorabele afbraakfuif plaats met concerten van de al even legendarische VUB-groepen 'De Brassers', 'Arbeid Adelt!' en 'Lavvi Ebbel'. Het KK daverde voor de laatste keer op z’n grondvesten en door de massale opkomst van gewezen KK-tappers, tooghangers en fuifbeesten barstte het café letterlijk uit z’n voegen.  De jaren ’80 en ’90 leken even helemaal terug. Bekijk alle 500 foto’s en het filmpje en als u er zelf niet bij was, besef dan meteen wat u gemist heeft. Overigens besteedde ook TV Brussel aandacht aan het historische gebeuren

72157650484163951