logo

U bent hier

VUB partner in Europees onderzoeksproject ‘Gold in Education and Elite Sport'

VUB partner Europees onderzoek naar combinatie topstport en studieWelke competenties hebben atleten van 12 tot 25 jaar nodig om een studie te combineren met een topsportcarrière? Om het antwoord te achterhalen, initieert Erasmus+ een Europese studie waaraan negen internationale onderzoeksgroepen meewerken. De VUB is een van de partners in het programma.

Het onderzoeksproject ‘Gold in Education and Elite Sport’ wordt gedoteerd met een half miljoen euro en zal twee jaar in beslag nemen. De negen partners komen uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Polen, Slovenië, Spanje, Zweden en België.

Het project maakt het voor de deelnemende landen mogelijk om de organisatie en de begeleiding van hun ‘studie en topsport’-trajecten binnen onderwijsinstellingen en topsportfederaties te optimaliseren.

Opmerkelijk is dat ook VUB-rector Paul De Knop, in zijn hoedanigheid als sportsocioloog, deel uitmaakt van het Belgisch onderzoeksteam van sportpsycholoog professor Paul Wylleman. Koen De Brandt, die momenteel doctoreert op de combinatie studie en topsport, zal het onderzoek in België voor zijn rekening nemen, samen met de Vlaamse sportadministratie Bloso.