logo

U bent hier

KultuurKaffee palmt twee jaar lang Brussel in met BANG!

BANG! Reizend kunstenfestival KultuurKaffee VUB in BrusselHet culturele palmares van het KultuurKaffee is nauwelijks te overzien. Het roemruchte studentencafé op de VUB-campus van Etterbeek bood in de loop van zijn bestaan een podium aan honderden muzikale en andere acts. Niet weinige daarvan verwierven later nationale bekendheid. Maar binnenkort gaat de cultuurtempel tegen de grond, om over twee jaar uit zijn as te herrijzen. Tot die tijd wordt het een reizend kunstenfestival: BANG!

Het eerste BANG!-event vindt plaats op donderdag 12 februari. Op het programma staan een performance, een concert en een expositie in W-O-L-K-E. Dat laatste noemt zichzelf een intermediaire en onafhankelijke plek voor creatie, presentatie, discussie en uitwisseling en is gevestigd in de Vaartstraat 45 te 1000 Brussel.

Curator van de eerste editie van BANG! is drummer Teun Verbruggen, die een multidisciplinair programma samenstelde waarbij experiment, cross-over,  improvisatie, dialoog en kruisbestuiving centraal staan.Naast presentatie van bestaande producties is er ruimte voor unieke voorstellingen en creatie. Dit gebeurt in de vorm van improvisaties, door creatieopdrachten te geven en door kunstenaars te selecteren die onder de noemer ‘carte blanche’ een eigen avond hosten.